Съставки
-
За бургера:
-
400 г. свинска кайма
-
2 скилидки чесън, смачкан и пресован
-
1 ч.л. джинджифил, настърган
-
2 с.л. соев сос
-
2 с.л. мисо паста
-
1/2 връзка магданоз или кориандър, нарязан на ситно
-
За нудълите:
-
125 г. нудъли, сварени и изстинали
-
2 яйца, добре разбити
-
2 ч.л. семена от черен сусам
-
За гарниране:
-
1/2 краставица, нарязана с белачка на дълги и тънки ивици
-
сос срирача
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В голяма купа смесете каймата с чесъна, джинджифила, соевия сос, мисо пастата и магданоза. Объркайте добре, докато се смесят съставките. |
3
|
Загрейте тиган на силен огън. Оформете 4 големи топки от каймата и притиснете леко, за да получат форма на бургери. Запържете по 5-6 минути от всяка страна (или колкото прецените, в зависимост от предпочитанията ви за месото - алангле или добре опечено.) |
4
|
В друга купа разбъркайте яйцата добре и добавете семената черен сусам. Сложете нудълите в яйчената смес и разбъркайте. Разпределете нудълите в 4 порции и запържете в тиган, като малки омлети. Добавете още малко от яйчената смес между нудълите, за да стегне омлета от нудъли. Пържете по 1-2 минути от всяка страна. |
5
|
Сервирайте като сложите един омлет от нудъли, като имитиция на хлебче. Отгоре добавете няколко ивици краставица, после сложете бургера и накрая поръсете със сос срирача и черен сусам. |
Kоментар