Печени фалафели със салата и таханов сос

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За фалафелите:
200 г. сварен нахут
1 малка глава лук, нарязана на ситно
1 ч.л. кориандър на прах
1-2 ч.л. кимион на прах
1 ч.л. чесън на прах
1/2 връзка магданоз
1/2 ч.л. морска сол
1/2 ч.л.сода бикарбонат
За дресинга:
1 с.л. сусамов тахан
2 скилидки чесън, пресовани
сокът на 1/2 лимон
малко вода
микс от зелени салати, маруля, спанак, рукола
чери домати, разрязани на половина
1/2 глава червен лук, нарязан на полумесеци
Основни неща

Когато нямам много време за готвене, обичам да приготвям тези фалафели. Стават бързо и са много ароматни. Аз ги правя с предварително сварен у дома нахут, който е останал след някой хумус, обикновено. Ако нямате време, изберете готов сварен нахут без добавки и сулфити. 

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тавичка, покрита с хартия за печене.

2

Сложете в купата на кухненски робот сварения и отцеден нахут, лука, магданоза, содата и всички подправки. Разбийте, докато съставките се смесят добре. Загребете от сместа и оформете като кюфте. Подредете фалафелите в тавичката. Печете около 30 минути или докато фалафелите добият хрупкава коричка отгоре.

3

За дресинга смесете сусамовия тахан с чесъна, лимоновия сок и малко вода. Разбъркайте добре.

4

Сервирайте фалафелите върху купа с микс от зелени салати, чери домати и червен лук. Отгоре полейте с дресинга.

Още рецепти с нахут

Всички коментари

Общо коментари: 2
Анна
Пекох 30 минути, но кюфтенцата бяха съвършено меки. Оставих във фурната, но така като гледам, ще им трябва още толкова време. Къде сбърках?
Здравословно в кухнята с Тони
Здравейте, Анна. Нахутът трябва да е добре отцеден от течността. Ако въпреки това, сместа е много влажна, може да добавите малко брашно от нахут, докато се сгъсти.

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече