Съставки
-
250 г. паста (аз използвах фусили)
-
1 с.л. кокосово масло
-
3 скилидки чесън, пресовани
-
1 консерва кокосова сметана
-
2 с.л. горчица
-
2 с.л. сос уорчестър
-
200 мл. качествен зеленчуков бульон (най-добре домашен)
-
150 г. пекорино, настъргано или веган алтернатива и още малко за поръсване
-
250 г. брюкселско зеле, разполовено на две
-
морска сол, прясно смлян черен пипер
-
1 с.л. кокосово масло
-
1 с.л. балсамов оцет
Как да приготвим
1
|
|
2
|
През това време сварете пастата в леко подсолена вода. Щом водата заври сложете пастата и варете 2-3 минути, по-малко от указаното на опаковката време, т.е. около 6 минути. |
3
|
В тиган загрейте кокосовото масло и намалете силата, за да не прегори. Запържете за 1-2 минути чесъна. Добавете кокосовата сметана, зеленчуковия бульон, горчицата, соса уорчестър и настърганото сирене и разбъркайте добре, докато се получи кремообразен сос. |
4
|
Прехвърлете сварената паста в тигана при соса и разбъркайте. Сложете и печеното брюкселско зеле. Накрая преместете всичко в тава, настържете още малко пекорино отгоре и печете още 20 минути, докато се получи приятна коричка. |
5
|
Сервирайте веднага с прясна зелена салата. |
Kоментар