Съставки
-
400 г. картофи
-
1/2 средно голяма тиква
-
1 ч.ч. брашно от нахут, овес или елда
-
1/2 ч.ч картофено нишесте
-
1 ч.л. морска сол
-
1/4 ч.л. индийско орехче
-
1 с.л. зехтин (по желание)
-
3-4 скилидки чесън
-
3-4 стръка прясна мащерка
-
черен пипер
-
кората на 1 био лимон
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Извадете от фурната. Обелете кората на картофите и тиквата и намачкайте на пюре. Добавете малко сол и индийско орехче. Добавете и безглутеново брашно по избор и картофеното нишесте. Омесете до получаване на меко, но стегнато тесто. Ако има нужда добавете още брашно. |
3
|
Разделете тестото на топки, който да разточите на дъгъл фитил. Нарежете фитила на малки парченца и оваляйте всяко в още малко картофено нишесте. |
4
|
|
5
|
Загрейте тиган с незалепващо покритие. По желание сложете съвсем малко зехтин. Добавете пресованите скилидки чесън, сварените ньоки и мащерката. Гответе по няколко минути от всяка страна, докато добият лек загар. Овкусете с морска сол и черен пипер. |
6
|
Сервирайте ньоките в чиния и настържете отгоре кората на 1 лимон. Консумирайте топли. |
Kоментар