Съставки
-
За кюфтетата:
-
250 г. прясна коприва
-
500 г. картофи
-
3 стръка зелен лук, нарязан на ситно
-
1/2 връзка магданоз, нарязан на ситно
-
1 ч.л. чесън на прах
-
1 ч.л. лук на прах
-
1 ч.л. куркума на прах
-
1 ч.л. девесил на прах
-
морска сол, черен пипер
-
За соса:
-
50 г. слъчногледово семе, накиснато във вода за 2 часа
-
сокът на 1/2 лимон
-
2-3 скилидки чесън
-
1 стрък зелен лук
-
пресен магданоз
-
морска сол
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Попарете почистената коприва в гореща вода за 1 мин. Извадете от водата и нарежете. |
3
|
Смесете намачканите картофи с копривата. Добавете нарязаните зелени лук и магданоз. Овкусете с чесън на прах, лук на прах, куркума, девесил, морска сол и черен пипер. Омесете всичко добре и разпределете сместа в отделни кюфтенца. Аз получих 20 броя. |
4
|
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. Подредете отгоре кюфтенцата. Печете до готовност, около 20-30 минути. |
5
|
За соса смесете всички съставки в блендер и разбийте до получаване на гладък сос. Ако има нужда добавете съвсем малко вода. |
Kоментар