Съставки
-
5 картофа, почистени, обелени и нарязани на шайби
-
250 г. гъби кладница, нарязани на парчета
-
30 г. масло
-
2 скилидки чесън, нарязани
-
1 ч.л. провансалска подправка
-
2 ч.ч. зеленчуков бульон
-
3/4 ч.ч. козе прясно мляко
-
50 г. кози кашкавал за поръсване
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 180 градуса. |
2
|
В тиган загрейте маслото. Прибавете гъбите и чесъна и сотирайте за 5 минути. Отделете настрана. |
3
|
В малка касерола сложете на дъното малко масло или кокосово масло. Наредете шайбите картофи на един ред. Сложете отгоре от гъбите. После отново картофи и така редувайте. Поръсете с провансалската подправка. |
4
|
Накрая залейте всичко със зеленчуковия бульон и козето мляко, така че всичко да е покрито с течност. |
5
|
Печете във фурната около 20 минути. |
6
|
Добавете настръган кози кашкавал отгоре и върнете обратно във фурната. При нужда добавете още козе мляко. Печете още 10-15 минути, докато се получи златист загар. |
Kоментар