Съставки
-
1 глава лук, нарязана на ситно
-
1 с.л. зехтин
-
1/2 глава голяма кисела зелка, нарязана на парчета
-
250 мл. от зелевия сок и още малко вода
-
5-6 скилидки чесън, нарязани на ситно
-
1 ч.л. кимион на прах
-
1 ч.л. майорана
-
няколко зрънца черен пипер
-
2 дафинови листа
-
30 г. сушени манатарки, предварително накиснати в гореща вода за няколко минути
-
15 броя сушени сливи
-
няколко скилидки чесън за сервиране
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Накиснете сушените гъби за няколко минути в гореща вода. След това ги прибавете към зелето заедно с водата. Ако има нужда долейте още вода, така че да се покрие зелето. Сложете капака и оставете да се готви за 20 минути на тих огън. |
3
|
Накрая добавете и сушените сини сливи и гответе още 15 минути. Пробвайте на вкус, ако е твърде солено добавете още малко вода и гответе още 5-10 минути. |
4
|
Сервирайте ястието топло с 1 пресована скилидка чесън отгоре. |
Kоментар