Съставки
-
За кюфтенцата:
-
500 г. свинска кайма
-
1 глава лук, настъргана
-
2 скилидки чесън, пресовани
-
2 с.л. галета
-
1 яйце
-
морска сол
-
смлян черен пипер
-
1 л. телешки бульон
-
За къри соса:
-
2 с.л. масло
-
2 с.л. къри на прах
-
1 глава лук, нарязана на ситно
-
1 стрък праз, нарязан на ситно
-
5 с.л. брашно
-
100 мл. сметана
-
пресен магданоз
-
сварен ориз
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В тенджерка загрейте телешкия бульон. През това време оформете кюфтенцата, с големина около орех. Пуснете ги в бульона и варете 10 минути. |
3
|
В друга тенджерка разтопете маслото, добавете кърито и запържете за около 1-2 минути. |
4
|
Добавете лука и праза и ги запържете докато омекнат. Сложете брашното и разбъркайте добре. Постепенно доливайте от телешкия бульон (в който са вряли кюфтенцата), докато се получи гъст сос. |
5
|
Накрая добавете сметаната и кюфтенцата и варете на тих огън още 10-15 минути. |
6
|
Сервирайте кюфтенцата с нарязан магданоз и сварен ориз. |
Kоментар