Съставки
-
250 г. пълнозърнесто брашно от спелта
-
250 г. пълнозърнесто ръжено брашно
-
1 ч.л. бакпулвер
-
1/4 ч.л. морска сол
-
1 ч.л. канела на прах
-
1/2 ч.л. индийско орехче
-
100 г. масло, разтопено
-
200 г. мед, течен
-
2 к. етерично масло от карамфил на doTerra
-
4-5 к. етерично масло от портокал на doTerra
-
1 яйце
-
110 г. шоколад за украса - черен, бял или млечен
-
формички за сладки - сърца
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В друга купа смесвате маслото и меда и разбивате с миксер за кратко, докато се поемат съставките. Добавете етеричните масла и отново разбъркайте. Ако не използвате етерични масла, заместете с натрошен карамфил и био портокалови корички и прибавете към сухата смес. Сложете яйцето и отново разбийте. |
3
|
Прибавете сухите съставки към медената смес на 2-3 пъти и оформете средно твърдо тесто. Приберете го в хладилника за 2 часа. |
4
|
Загрейте фурната на 180 градуса. |
5
|
Формичките сърца, които аз използвам, са доста големи. Затова разточвам тестото директно върху хартия за печене, леко поръсена с брашно, за да не залепне тестото. Изрязвам с формичката, отделям излишното тесто и разточвам повторно на друга хартия за печене. |
6
|
Получават се 4 големи сърца, които изпекох поотделно, т.е на 4 пъти. |
7
|
Печете 8-10 минути. Извадете от фурната и оставете да изстинат много добре върху решетка. |
8
|
Разтопете шоколада на водна баня. Вземете една меденка и с помощта на лъжица полейте половината й част. Върнете меденката върху решетката, за да се изтече шоколада и да се втръди. Продължете с останалите меденки. |
9
|
Съхранявайте на хладно! Весели празници! |
Kоментар