Съставки
-
175 г. кокосова захар или захар мусковадо
-
85 г. мед
-
100 г. масло
-
350 г. брашно от лимец
-
1 ч.л. сода бикарбонат
-
1 ч.л. смлян джинджифил
-
1 ч.л. канела на прах
-
1 яйце
Как да приготвим
1
|
В тенджерка разтопете маслото с меда и захарта. Оставете за 1-2 минути на котлона да покъкри. После оставете настрана да изстине за кратко. |
2
|
Пресейте в купа брашното заедно със содата и подправките. Добавете медената смес и яйцето. Разбъркайте, докато се получи еднородна смес. Омесете с ръце за кратко тестото, докато стане стегнато, но меко тесто. |
3
|
Покрийте тестото и го оставете да се охлади за 2 часа или за цяла нощ. |
4
|
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. Извадете тестото на стайна температура, за да се отпусне. |
5
|
Премесете го няколко пъти, за да омекне още малко. Разточете тестото върху набрашнена повърхност и оформете желаните от вас фигурки. Съберете го, пак разточете и отново отрежете фигурки и така, докато използвате цялото тесто. |
6
|
Печете 8-10 минути. Щом изстинат ще се втвърдят. Ако искате да се меки, направете им глазура. Съхранявайте в затворена кутия до 2 седмици. |
Kоментар