Съставки
-
1 ч.ч. безглутенови овесени ядки
-
1/2 ч.ч. кокосови стръготини
-
4 с.л. кокосово масло, разтопено
-
4 с.л. кокосов нектар
-
500 г. ягоди
-
1/2 ч.л. агар агар на прах
-
1 ч.л. лимонов сок
Как да приготвим
1
|
В блендер смелете овесените ядки и кокосовите стърготини до получаване на брашно. Добавете кокосовото масло и кокосовия нектар и разбъркайте добре. Изсипете сместа в малка форма за торта, покрита с хартия за печене и натиснете с пръсти, за да получи равен блат. |
2
|
Блендирайте почистените ягоди до гладка смес. Прибавете агар агар и лимоновия сок и отново разбийте за кратко. Сложете ягодовата смес на котлона и разбърквайте, докато заври. Щом заври, махнете от котлона. Изсипете получената смес върху блата. |
3
|
Приберете тортата във фризера, за да стегне ягодовият слой. |
Kоментар