Съставки
-
За мъфините:
-
1 с.л. смляно ленено семе и 3 с.л. вода
-
180 мл. кленов сироп
-
200 мл. ябълково пюре
-
90 мл. кокосово масло, разтопено
-
300 г. овесено брашно, без глутен
-
1 ч.л. сода бикарбонат
-
1 1/2 ч.л. бакпулвер
-
1 ч.л. канела
-
За хрупкавия топинг:
-
40 г. овесено брашно, без глутен
-
30 г. овесени ядки, фини, без глутен
-
2 с.л. кокосова захар
-
1 с.л. кленов сироп
-
1 с.л. кокосово масло, разтопено
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Смесете лененото семе и водата и оставете за няколко минути да набъбне и да добие консистенция на желе. |
3
|
В купа смесете брашното, канелата, содата и бакпулвера. Разбъркайте добре. |
4
|
В друга купа смесете "лененото" яйце, кленовия сироп, ябълковото пюре и кокосовото масло. Разбъркайте. Смесете сухите с течните съставки и отново разбъркайте. Разпределете сместа по формичките. |
5
|
За хрупкавия топинг смесете всички съставки и размесете добре. Поръсете мъфините отгоре с топинга. |
6
|
Печете 20-25 минути. Извадете от фурната и оставете за кратко да изстинат. |
Всички коментари
Kоментар