Как да приготвим
1
|
За да направите брашно от лешници, загрейте фурната на 160 градуса и поставете тава със сурови лешници отгоре. Печете 8 минути. Извадете от фурната и оставете да изстинат за няколко минути. Претъркайте лешниците между ръцете си, люспите веднага ще се отделят. Прехврълете лешниците в блендер и блендирайте за кратко, докато се смелят на брашно с еднороден състав. |
2
|
В купа смесете брашното от лешници, пастата от фурми, кокосовото масло и какаото. Разбъркайте добре с ръце, докато се поемат съставките. Ако използвате обикновени фурми ги накиснете първо в малко гореща вода, след това ги сложете заедно с останалите съставки в блендера и пасирайте, докато се получи паста. |
3
|
Разпределете сместа във формички. Аз използвах 2 формички за крем карамел. Притиснете сместа добре по дъното и страните на формичката. Приберете във фризера, за да стегнат добре. |
4
|
|
5
|
Преди да сервирате извадете кошничките от фризера и с помощта на нож леко прокарайте по стените на формичката, наклонете надолу и извадете кошничката. Напълнете с крема от банан и авокадо. Отгоре поръсете с още натрошени на ситно лешници и какаови зърна. |
6
|
Сервирайте веднага или съхранявайте в хладилник. |