Чийзкейк с боровинки в чаша

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За основата:
80 г. фини овесени ядки, без глутен
1 ч.л. канела на прах
1 ч.л. бурбонска ванилия на прах
2 с.л. кленов сироп
За крема:
250 г. кашу, накиснато в гореща вода
1 ч.л. бурбонска ванилия на прах
2-3 с.л. кленов сироп
За сладкото от боровинки:
150 г. горски боровинки
2 с.л. кленов сироп
2 с.л. нишесте от арарут 
Основни неща

Отдавна ми се хапваше чийзкейк в чаша. Затова реших най-накрая да направя. Приготвя се много бързо, с малко съставки и без никакъв компромис към здравето. А вкусът е невероятен. 

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 120 градуса и пригответе малка тавичка за печене.

2

Смесете заедно овесените ядки, канелата, ванилията и кленовия сироп. Разбъркайте и сложете във фурната да се запекат за 10-15 минути, докато станат хрупкави.

3

В каната на блендер сложете накиснатото кашу, кленовия сироп, ванилията и гореща вода (за по-лесно разбиване). Разбийте, докато се получи гладък крем. 

4

В малка касерола сложете на котлона боровинките с кленовия сироп и арарута. Бъркайте постоянно за около 1 минута, докато боровинките се сгъстят и се получи консистенция на сладко.

5

Сервирайте в чаши, като подредите слой запечени овесени ядки, крем от кашу и сладко от боровинки.

6

Оставете на хладно да изстине и поднесете.

Още рецепти с боровинки

Още рецепти с овесени ядки

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече