Как да приготвим
1
|
|
2
|
За да направите основата смесете двата вида брашно. Добавете какаовото масло и кленовия сироп и разбъркайте добре. Разпределете сместа върху дъното на формата и натиснете отгоре с длани, за да стане равен блат. Приберете в хладилника, докато приготвяте крема. |
3
|
В блендер сложете накиснатото кашу, сока от вишни, кленовия сироп, кокосовото масло и балсамикото. Аз си правя сока от вишни като смачкам пресни вишни с преса за картофено пюре. Оставам настрана за няколко минути и после отново смачквам, за да пуснат още сок. Пулсирайте няколко пъти, докато кремът от кашу стане гладък, без парченца. Залейте с крема основата на тортата и приберете във фризера. |
4
|
За да направите горния слой, загрейте сока от вишни в малка тенджерка. Добавете агар агар и бъркайте непрекъснато в продължение на 5 минути на среден до бавен огън. Сместа ще започне да се сгъстява. |
5
|
Изсипете вишневия сок върху студената торта. Отново приберете във фризера. Преди сервиране, извадете на стайна температура или за 1 час в хладилника. Полейте с още балсамико отгоре. |