Сладък шоколадов хляб с боровинки и глазура

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За сладкия хляб:
80 г. бадемово брашно
80 г. овесено брашно, без глутен
50 г. брашно от кафяв ориз
3 с.л. какао на прах
100 г. кокосова захар
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. бурбонска ванилия
60 мл. кокосово масло, разтопено
200 мл. вода
100 г. боровинки, сини
За глазурата:
80 г. шоколад с кокосова захар
боровинки на прах, за поръсване
Основни неща

Този шоколадов хляб е с невероятен наситен шоколадов вкус. Въпреки, че се приготвя много лесно, е много ефектен, вкусен и чудесен за сервиране на специален празник.

Не съдържа глутен, бяла рафинирана захар и животински продукти. 

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 150 градуса и пригответе продълговата форма за печене на хляб, покрита с хартия за печене.

2

В голяма купа смесете всички сухи съставки - брашната, какаото, кокосовата захар, ванилията, букпулвера и содата. Разбъркайте добре.

3

Добавете кокосовото масло и водата и разбъркайте до гладка смес. Прибавете и сините боровинки.

4

Разпределете сместа във формата за печене. 

5

Печете около 50 минути или докато клечка излезе суха от сърцевината на сладкия хляб. 

6

Извадете кейка от фурната и оставете да изстине.

7

Разтопете на водна баня шоколада с кокосова захар. Щом кейкът изстине, го залейте с глазурата. Отгоре по желание поръсете с боровинки на прах. 

8

Най-добре оставете сладкият хляб да престои една нощ преди да разрежете. 

Още рецепти с боровинки

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече