Съставки
-
1 малка кофа с цветовете на глухарчето, стеблата откъснати, приблизително 200 цвята
-
2 л. пречистена вода
-
1 био лимон, нарязан на парчета, заедно с кората
-
800 г. до 1 кг. кокосова захар или нерафинирана сурова кафява захар
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Измийте и почистете добре с вода глухарчетата. Използвайте само цветовете и отстранете стеблата. |
3
|
Сложете ги в тенджера с 2 л. пречистена вода и 1 нарязан на парчета лимон. Когато заври водата, намалете котлона и варете 15 минути. Махнете от котлона и оставете глухарчетата да престоят 10 часа на стайна температура. |
4
|
Прецедете ги през цедка и тензух едновременно. Добавете кокосова захар или нерафинирана сурова кафява захар към течността. (Аз използвам количество много по-малко от стандартното за направата на сладка, в моя случай даже сложих около 800 г.) Разбъркайте леко. Сложете на котлона. Когато заври, намалете до средна степен котлона и варете 1 час. |
5
|
Прехвърлете веднага в стерилизирани буркани и затворете с капачка. Аз получих 1 голям буркан и 1 малко бурканче. |
Kоментар