Съставки
-
100 г. марципан, настръган
-
100 г. кокосови стърготини
-
2 с.л. кокосово масло, разтопено
-
2 с.л. кокосова захар
-
1 яйце
-
1 ч.л. ванилов екстракт
-
щипка сол
-
80 г. черен шоколад
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В голяма купа смесете настръгания марципан с кокосовите стърготини. Добавете кокосовото масло, кокосовата захар, яйцето, ваниловия екстракт и солта. Отново разбъркайте, докато всичко слепне. |
3
|
С две ръце оформете малки топчета. Получават се около 18 броя. |
4
|
Печете във фурната 12 минути или докато добият лек загар отгоре. Оставете настрани да изстинат добре. |
5
|
Разтопете шоколада на водна баня на среден до бавен огън в малка тенджерка с малко вода на дъното. Оставете шоколада леко да изстине. След това потопете долната част на топчетата в шоколада и отново ги подредете върху хартията за печене. Оставете топчетата на стайна температура, докато шоколадът се втвърди. |
Kоментар