Крем с кашу и какаови зърна

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

150 г. сурово кашу, накиснато във вода за 4 часа
4 с.л. кокосова захар (определете сами желаната от Вас сладост, може и само 3 с.л. да използвате)
4 с.л. кокосово масло, разтопено
1 с.л. кокосово мляко на прах разтворена в 3 с.л. топла вода или 3 с.л. кокосово мляко от консерва
щипка морска сол
15 -20 броя сурови какаови зърна, натрошени

Алергени

Какао

Любим крем за похапване даже просто така. Разбира се, може да се добави към гранола, сладолед, кейк, мъфини бисквити или торта. Този крем с кашу е лесен за приготвяне, не съдържа глутен, бяла захар и млечни продукти. 100 % растителна храна и здравословен. А най-хубавато са суровите какаови зърна, които придават хрупкавост и балансират сладостта. Така че, слагайте смело от тях.

Как да приготвим

1

Накиснете кашуто за 4 часа във вода. Прецедете кашуто от водата и прехвърлете в блендер. Разбийте за няколко секунди. Добавете и останалите съставки, без какаовите зърна. Блендирайте, докато се получи консистенция на крем.  Ако има нужда добавете още кокосово мляко, докато получите желаната от Вас гъстота на крема.

2

Добавете натрошени какаови зърна и разбъркайте. Получава се едно бурканче от 200 мл.

3

Съхранявайте в хладилник и консумирайте до 5-7 дена.

Още рецепти с кашу

Още рецепти с какаови зърна