Кейк с малини и ябълки

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

300 г. ябълково пюре (как да си направим ябълково пюре
100 мл. овесено мляко
70 мл. кокосово масло, разтопено
180 г. овесено брашно, без глутен
125 г. брашно от кафяв ориз
40 г. картофено нишесте
120 г. кокосова захар
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
120 г. замразени малини

Още докато се пече във фурната, ароматът на малини се разнася из стаята - приятен, сладък, омайващ. Кейкът с малини приготвям с ябълково пюре, което добавя сладост и сочност. Приготвя се лесно, без глутен, без бяла рафинирана захар и без животински продукти. Чудесен е за следобедно леко хапване.

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе правоъгълна формичка за хляб. Покрийте дъното й с хартия за печене.

2

В купа смесете брашната, кокосовата захар, содата и бакпулвера. Разбъркайте добре.

3

В друга купа смесете ябълковото пюре с овесеното мляко и кокосовото масло. Разбъркайте. Излейте течните съставки при сухите и размесете внимателно.

4

Добавете замразените малини. Изсипете тестото във формичката. Отгоре подредете още малини.

5

Сложете кейка във фурната и печете 40-50 минути или докато клечка за зъби излезе суха от сърцевината му.

6

Извадете от фурната и оставете да се охлади добре преди да разрежете. 

Още рецепти за кейкове