Съставки
-
250 г. лешников тахан /бадемов, от кашу/
-
4 с.л. кокосово масло
-
6 с.л. мед
-
1 ч.л. ванилов екстракт
-
3 с.л. какао, неподсладено
-
10 с.л. фини овесени ядки, без глутен
-
2 с.л. чиа семена
-
За глазурата:
-
100 г. черен шоколад
-
1 с.л. кокосово масло
-
морска сол за поръсване
Как да приготвим
1
|
В малка тенджерка смесете лешниковия тахан, кокосовото масло, меда и ваниловия есктракт. Загрейте на котлона за около 1-2 минути, докато всичко се разтопи и смеси добре. |
2
|
Махнете от котлона и добавете какаото, овесените ядки и чиа семената. Разбъркайте добре. |
3
|
Прехвърлете сместа в малка правоъгълна тавичка, предварително покрита с хартия за печене. Помогнете си с ръце, за да изравните сместа. |
4
|
Разтопете шоколада на водна баня. Добавете кокосовото масло и разбъркайте. Разпределете шоколада равномерно в тавичката. Поръсете с морска сол. |
5
|
Замразете за 1 час. Оставете да отпусне за кратко извън хладилника преди да консумирате. |
Kоментар