Съставки
-
160 г. бяло безглутеново брашно
-
4 с.л. какао на прах
-
1 ч.л. сода бикарбонат
-
щипка сол
-
100 г. кокосова захар
-
1 яйце
-
200 мл. кокосово мляко (от консерва)
-
5 с.л. кокосово масло, разтопено
-
1 ч.л. ванилов екстракт
-
череши, почистени от костилките и разполовени на две
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В купа смесете брашното, какаото, содата, солта, кокосовата захар и разбъркайте добре. Послед добавете и течните съставки - яйцето, кокосовото мляко, кокосовото масло и ваниловия екстракт. Разбъркайте за кратко с миксер. Получава се гъсто тесто. |
3
|
Прехвърлете го в тавичката с загладете отгоре с помощта на лъжица. Подредете отгоре черешите, като леко ги натиснете навътре в тестото. |
4
|
Печете 15-20 минути. Извадете от фурната и оставете да изстине добре. Разрежете на парчета и сервирайте с още пресни череши. |
Kоментар