Съставки
-
За бисквитките:
-
60 г. брашно от киноа
-
60 г. брашно от кафяв ориз
-
60 г. брашно от елда
-
60 г. нишесте от арарут
-
10 г. какао на прах
-
1/2 ч.л. бакпулвер
-
100 г. кокосова захар
-
2 с.л. смляно ленено семе, накиснато в 6 с.л. вода за 15 мин.
-
75 мл. кокосово масло, разтопено
-
20 мл. вода
-
За шоколадовия крем:
-
15 г. нишесте от арарут
-
60 мл. ядково или овесено мляко (как да си направим овесено мляко)
-
1 с.л. кленов сироп
-
20 г. черен шоколад, поне 70% какао
-
За глазурата:
-
50 г. черен шоколад, поне 70% какао
-
сушени рози и листа от рози
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Загрейте фурната 180 градуса. Разточете тестото между два листа хартия за печене, за да не залепва. Изрежете бисквитите с форма на сърце. Махнете излишното тесто около изрязаните бисквитките и съберете отново на топка. Хартията за печене с готовите формички сложете във фурната и печете 7 минути. |
3
|
Процедирайте с останалото тесто по същия начин. |
4
|
|
5
|
За шоколадовия крем смесете арарута и студеното мляко. Аз използвах овесено. Може да замените с бадемово. Разбъркайте добре, докато арарутът се разтвори напълно, да не останат бучки. Сложете на котлона и разбърквайте постоянно, докато започне да се сгъстява, за около 1-2 минути. Махнете от котлона и добавете кленовия сироп и шоколада. Разбъркайте, докато шоколадът се разтопи и стане гладък, гъст крем. Оставете настрани да изстине. |
6
|
Слепете две по две бисквитите с шоколадовия крем и отново оставете да стегнат за няколко минути. |
7
|
Разтопете шоколада на водна баня. Потопете половината от слепените бисквити в шоколада и украсете със сушени розови цветчета или листенца. |
Kоментар