Съставки
-
За блата:
-
220 г. бяло безглутеново брашно
-
2 с.л. арарут на прах
-
1 ч.л. сода бикарбонат
-
2 с.л. какао на прах
-
180 г. кокосова захар
-
200 г. меко масло, нарязано на малки кубчета
-
3 яйца
-
150 г. заквасена сметана
-
1 цвекло, сурово, обелено и настъргано
-
За глазурата:
-
250 мл. течна сметана, без захар
-
100 г. черен шоколад, поне 70% какао
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В купа смесете брашното, арарута, содата и какаото. Разбъркайте добре. |
3
|
Добавете кокосовата захар, маслото, яйцата и заквасената сметана. Разбъркайте поне 5 минути с миксер, докато всичко се смеси добре и стане еднородна смес. |
4
|
Прибавете и настърганото цвекло. Прехвърлете сместа във формичката за торта. |
5
|
Печете 45-50 минути. Извадете и оставете да се охлади добре. |
6
|
За глазурата затоплете сметаната без да завира. Свалете от котлона и добавете черния шоколад. Бъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно. Полейте обилно изпечения блат. Оставете глазурата да стегне за няколко минути на хладно. |
7
|
Съхранявайте в хладилник до 3 дена. |
Kоментар