Бразилски хлебчета с пармезан

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

200 г. брашно от тапиока
4 с.л. слънчогледово олио
2 щипки сол
1 яйце
6 с.л. кисело мляко
80г. прясно настърган пармезан

Алергени

Кисело мляко
Яйца
Основни неща

Тези хлебчета с брашно от тапиока и пармезан са най-популярната форма на хляб в Бразилия. Брашното от тапиока не съдържа глутен и придава на хлебчетата еластична текстура. Може да използвате също пълнозърнесто брашно или друг вид твърдо сирене. 

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 230 градуса. Пригответе тава, покрита с хартия за печене.

2

В купа пресейте брашното от тапиока. В тиган смесете олиото и солта с 6 с.л. вода. Оставете да заври.

3

Бавно добавете брашното от тапиока. Разбъркайте с дървена лъжица, докато получите твърдо тесто.

4

Щом тестото се охлади леко, дабавете яйцето и киселото мляко. Накрая сложете и пармезана. 

5

Намазнете ръцете си и оформете топки (получават се от 12 до 15 броя, зависи от големината им). Подрете ги в тавата.

6

Сложете във фурната и веднага намалете градусите до 180. 

7

Печете 30 минути или докато извадите суха клечка от сърцевината им. Оставете да изстинат върху решетка.

Всички коментари

Общо коментари: 1
Гери
Здравейте! От 200 гр брашно от тапиока и 6с.л. вода +4с.л. олио не се получава тесто. Такива ли са мерките наистина?

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече