Патешко магре с броколи и боровинково сладко

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

500 г. патешко филе
200 г. броколи
сол, черен пипер
сокът на 1/2 лимон
3 с.л. сладко от боровинки
Основни неща

Много бърза рецепта с малко продукти, но достатъчно изискана и вкусна.

Съставки

Как да приготвим

1

Направете шахматни разрези по кожата на патешкото филе, без да достигате до месото. Подправете със сол и черен пипер. В загрят тиган сложете филето с кожата надолу да се запържи за около 5 минути. След това обърнете от другата страна и пак запържете за 5 минути. Кожата на патешкото филе пуска доста мазнина, затова не ни е необходима такава при готвенето. Прехвърлете филето в малка тавичка и сложете във фурната за още 15 минути. Патешкото ще е пуснало още сокове след печенето. Това е необходимото време за готвене, ако обичате месото добре сготвено. Ако го предпочитате алангле, намалете времето за печене. 

2

Сварете броколите на пара, за да запазят витамините си. Овкусете със сол, черен пипер и сока на 1/2 лимон.

3

Сервирайте патешкото магре с броколи и сладко от боровинки. Отгоре изсипете от сока, получен при печенето. Той е много вкусен и ароматен.

Други рецепти с броколи

Рецепти с боровинки

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече