Пармиджана

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

4 средно големи патладжана
2 глави лук
2 консерви домати
4 скилидки чесън
1 ч.л. босилек
1 ч.л. мащерка
сол, черен пипер
1 ч.л. захар
200 гр. извара
200 гр. моцарела
зехтин
Основни неща

Това е вариант на една по-нискокалорична Пармиджана. Различава се от тази, която правят в Милано, но е също толкова вкусна.

Съставки

Как да приготвим

1

Измийте добре патладжаните и ги разрежете по дължина на ивички, широки около половин см. Поръсете с малко сол, черен пипер и зехтин и запечете във фурната на 200 градуса, докато омекнат, за около 20 минути. Това е по-нискокалоричен начин на приготвяне, от запържването на патладжана, доста по-лесно е и отнема по-малко време.

2

През това време в дълбок тиган запържете със зехтин нарязаните на ситно лук и чесън. Щом омекнат, добавете и консервите домати. Оставете на бавен огън да къкри за около 10 минути. Овкусете с босилек и мащерка. Подправете със сол, черен пипер и захар.

3

Намазнете дъното на тавичка. Най-отдолу сложете пласт от доматения сос, отгоре наредете патладжани, после пак доматен сос. Върху него поръсете обилно с извара, тя е по-нискокалорична от моцарелата и пармезана. След това отново ред патладжани. Накрая покрийте с моцарелата и сложете в загрятата фурна на 180 градуса за още 15-20 минути или докато моцарелата се запече.

Още рецепти с патладжан

Рецепти с моцарела

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече