Макарони на фурна с чорисо

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1/2 пакет макарони
200 гр. чорисо
10-12 каперси
4 филета аншоа
2 глави лук
4 скилидки чесън
6-8 листенца босилек
1 консерва домати
1 люта зелена чушка
1 ч.л. захар
1 ч.л. риган
зехтин
сол, черен пипер
кашкавал за поръсване

Алергени

Аншоа
Основни неща

Една бърза и пикантна идея за вечеря.

Съставки

Как да приготвим

1

Сложете макароните да се варят в леко подсолена вода. След като се сварят, отцедете и изплакнете със студена вода.

2

Загрейте дълбок тиган с малко зехтин. Нарежете на ситно лука и чесъна и запържете докато омекнат. 

3

Нарежете чорисото на малки хапки и прибавете в тигана. Запържете леко.

4

След това добавете каперсите, аншоата и нарязаната на колелца люта чушка.

5

Изсипете и консервата домати. Овкусете със сол, черен пипер и захар. Подправете с босилек и риган. Оставете да къкри 5-10 минути. 

6

Смесете макароните със соса и разбъркайте добре.

7

Прехвърлете всичко в тавичка. Отгоре поръсете с кашкавал и запечете във фурната.

Рецепти с макарони

Още рецепти с аншоа

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече