Съставки
-
150 г. бадемово брашно
-
50 г. кокосово брашно
-
50 г. пресовани флейки от просо или киноа
-
1 ч.л. бакпулвер
-
1 ч.л. канела
-
1/2 ч.л. бурбонска ванилия на прах
-
1 яйце
-
180 мл. мед
-
50 мл. кокосово масло, разтопено
-
брашно от тапиока за разточването
-
черен шоколад за украса, по желание
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В друга купа разбъркайте яйцето с кокосовото масло и меда. Смесете сухите и течните съставки и оформете топка от тестото. |
3
|
Приберете в хладилника за около 30 минути, за да стегне. |
4
|
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тава със силиконова подложка (или хартия за печене). |
5
|
Поръсете плота с брашно от тапиока и разточете тестото на тънко. Направете формички по ваше желание. Съберете остатъците от тестото и отново разточете. Правете така, докато свърши тестото. |
6
|
Печете около 5-7 минути или докато добият лек загар по краищата. Оставете да изстинат за кратко в тавата и прехвърлете върху решетка. |
7
|
Разтопете черен шоколад на водна баня. Украсете бисквитите с шоколада, като използвате пош или химикалка за украси или просто с вилица направете пръски отгоре. |
Kоментар