Бисквити със спелта (без захар)

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

650 г. пълнозърнесто брашно от спелта
2 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
180 мл. оризово мляко
50 мл. олио от гроздови семена
100 мл. агаве
1 ч.л. ванилов екстракт

Алергени

Брашно

Бисквити със спелта (без захар)

Основни неща
Вид кухня

Тези бисквити са чудесни за малки деца - меки, без захар, без млечни продукти и с пълнозърнесто брашно. Доста често ме спасяват при глад за бисквити, защото се приготвят лесно и бързо. Даже децата участват активно в приготвянето им. Ако искате още по-малко сладост, намалете сиропа от агаве на 50 мл., а ако искате да са по-хрупкави печете още 5 минути. От опит знам, че пак са много вкусни.

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса. Пригответе си голяма тава, покрита с хартия за печене.

2

В купа смесете сухите съставки - брашното, бакпулвера и солта.

3

В друга купа смесете и течните съставки - млякото, олиото, агавето и ваниловия екстракт.

4

Добавете сухите съставки към течните. Омесете меко тесто, което не лепне.

5

Разточете тестото върху хартията за печене, като оформите правоъгълник.

6

С помощта на нож за пица, разрежете тестото в желана от Вас форма. Ние разрязахме тестото по дължина и ширина и направихме малки квадратчета.

7

Печете 15-18 минути. Оставете да поизстинат малко и начупете по прорезите. Сложете върху решетка, за да изстинат напълно. Съхранявайте в затворена кутия.

Други наши предложения

Всички наши тестени рецепти.

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!