Безглутенови бейгъли

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 ч.ч. бяло безглутеново брашно (ако предпочитате с глутен, може да използвате обикновено пшенично брашно или пълнозърнесто)
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
1 ч.ч. кисело мляко
1 яйце, разбито или масло за намазване, разтопено
маково или сусамово семе за поръсване

Алергени

Кисело мляко
Яйца

Безглутенови бейгъли

Основни неща
Вид кухня

Тези домашни бейгъли са пухкави, вкусни, приготвят се бързо, само с 5 съставки, които всеки има вкъщи. И най-хубавото е, че ги приготвихме без глутен. Децата много ги харесват.

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса. Пригответе си тава, покрита с хартия за печене.

2

В купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Добавете киселото мляко и с шпатула разбъркайте добре. Ще има малки бучки в тестото.

3

Сипете брашно върху работната си повърхност и омесете тестото няколко пъти, около 20 премятания. 

4

Разделете тестото на 6 топки. Поставете в тавата. С пръст направете дупка по средата и леко завъртете.

5

Намажете бейгълите с разбитото яйце или разтопеното масло и поръсете с маково семе. 

6

Печете 25 минути или докато получат загар по краищата. 

7

Оставете да изстинат няколко минути, но не твърде много.

8

Яжте ги докато са още топли, като ги разрежете през средата и приготвите вкусни сандвичи.

Други наши предложения

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!