Съставки
-
500 гр. свинска кайма
-
1 шепа ориз
-
1 глава лук
-
1 зелена чушка
-
1 червена чушка
-
1 морков
-
1-2 шепи фиде
-
1 л. зеленчуков бульон или вода
-
сол, черен пипер
-
чубрица
-
риган
-
магданоз за поръсване
-
олио за пържене
Как да приготвим
1
|
В дълбока тенджера загрейте малко олио. Запържете в него лука за кратко, после добавете чушките и моркова. Щом поомекнат малко, изсипете зеленчуковия бульон. Ако нямате такъв, използвайте вода, по-добре е от готовите сухи бульони. |
2
|
Смесете каймата с ориза и започнете да оформяте малки топчета. Добавете ги към бульона. Оставете да се вари около 15 минути. След това прибавете и фидето. Подправете със сол, черен пипер, чубрица и риган. Оставете на котлона докато фидето се свари. При нужда добавете още вода. |
3
|
Поръсете с магданоз и сервирайте. |
Kоментар