Супа с пиле, бекон и грах

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

400 г. пилешки гърди без кожа
120 г. бекон
400 г. грах замразен
1 глава лук
50 г. масло
2 л. пилешки бульон
сол, черен пипер
2/3 ч.ч. заквасена сметана
сокът на 1 лимон
магданоз

Супа с пиле, бекон и грах

Вид кухня

Това е една от любимите ни супи. Приятният вкус, който се постига, е благодарение на запържените в масло лук и бекон. А сметаната и лимонът добавят мекота и свежест на супата.

Съставки

Как да приготвим

1

Сварете пилешкото месо в малко вода за около 15 минути. Накъсайте го на парчета за супата.

2

В тенджера запържете лука и бекона с маслото за около 5 минути. Изсипете бульона и добавете месото и граха. Оставате да заври, намалете котлона и оставете да къкри около 40 минути.

3

Подправете със сол и черен пипер.

4

Оставете супата да изстине и добавете заквасената сметана.

5

Сервирайте с магданоз, пресен лимонов сок и препечен хляб.

Други наши предложения

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!