Крокети от карфиол

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 карфиол
1 яйце
100 г. моцарела
100 г. пармезан
3 с.л. галета
1/2 ч.л. куркума
сол, черен пипер
---
Млечен сос
Равни части кисело мляко и майонеза
Сокът на половин лимон
2 стръка зелен лук, ситно нарязан

Крокети от карфиол

Основни неща
Вид кухня

Какви ли не видове кюфтета или крокети сме яли. Приготвени от всякакви меса и зеленчуци. Но тези крокети от карфиол са наистина вкусни. Полезните качества на карфиола са много - антиоксидантни и противовъзпалителни. Богат е на витамин C, фолиева киселина, калий и фосфор.

Съставки

Как да приготвим

1

Почистете и нарежете на розички карфиола.

2

Сложете го във вряща вода за 5 минути.

3

Отцедете го и го намачайте с ръце до получаване на малки парченца.

4

В купа го смесете с яйцето, сирената, галетата и подправките. Разбъркайте добре.

5

Загрейте фурната на 200 градуса. Оформете с ръце крокетите и ги подредете в тавичка с хартия за печене.

6

Печете около 20 минути или докато добият приятен загар.

7

Сервирайте с млечния сос.

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!