Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 пакет кори за лазаня
400 гр. кайма 
4 скилидки чесън
наразяни домати от 1 консерва
пресен магданоз
пресен босилек
300 гр. котидж сирене
3 яйца
250 гр. моцарела
пармезан за поръсване
зехтин
сол
черен пипер

Алергени

Яйца

Лазаня с кайма и котидж сирене

Вид кухня
  • 1 ч. и 10 мин.
  • 6
  • Обикновена

Съставки

Как да приготвим

1

Размразете корите лазаня на стайна температура. След това ги сложете в леко подсолена вряща вода да се варят 7 - 8 минути. Свалете от котлона и оставете настрани да изстинат. 

2

В нагорещен тиган с малко зехтин сложете нарязания на ситно чесън да се запържи.

3

Добавете каймата и оставете да се запържи за около 10 минути.

4

След това сложете консервата домати. Може да се използва и доматено пюре. Добавете пресния босилек и магданоз. След около 2-3 минути първата смес за лазанята е готова.

5

За втората смес разбъркваме в купа яйцата и котидж сиренето, отново с малко босилек и магданоз.

6

В тава поставяме кора лазаня, изсипваме сместа от сиренето и яйцата. След това нареждаме на тънко наразяната моцарела. Отново пласт кори лазаня и отгоре сместа от каймата. Така продължаваме с подредбата като се редуват смес от сирене и кайма докато свършат корите лазаня. 

7

Отгоре поръсваме с настърган пармезан и слагаме във фурната на 180 градуса за около 35-40 минути.

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!