Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

6 броя големи кори за лазаня
600 мл. сос Болонезе
400 г. кайма смес
2 глави лук
5-6 скилидки чесън
150 г. моцарела
3 яйца
200 мл. прясно мляко
мещерка
сол, черен пипер
200 гр. пармезан за поръсване
олио за пържене

Алергени

Яйца
Прясно мляко

Лазаня Болонезе

Вид кухня
  • 1 ч. и 10 мин.
  • 4
  • Трудна

Съставки

Как да приготвим

1

В дълбока тенджера сварете корите за лазаня, според инструкциите на опаковката. 

2

В дълбок тиган загрейте олиото. Нарежете лука и чесъна на ситно и запържете, докато омекнат. Добавете и каймата. Продължете да пържите още 5-6 минути. Изсипете соса Болонезе, намалете котлона и оставете да къкри още 8-10 минути. Подправете с мащерка, сол и черен пипер.

3

Пригответе тавичка с размери, подобни на корите лазаня. Залейте дъното на тавичката със соса Болонезе. Отгоре наредете корите.

4

Нарежете на тънки лентички моцарелата и я подредете върху корите. После пак сложете кори.

5

Отгоре изсипете обилно количество от соса Болонезе.

6

Разбийте добре яйцата с прясното мляко и залейте върху соса. Поръсете с настъргания пармезан.

7

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато пармезанът се запече, за около 20 минути.

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!