6 броя големи кори за лазаня | |
600 мл. сос Болонезе | |
400 г. кайма смес | |
2 глави лук | |
5-6 скилидки чесън | |
150 г. моцарела | |
3 яйца | |
200 мл. прясно мляко | |
мещерка | |
сол, черен пипер | |
200 гр. пармезан за поръсване | |
олио за пържене |
1
|
В дълбока тенджера сварете корите за лазаня, според инструкциите на опаковката. |
2
|
В дълбок тиган загрейте олиото. Нарежете лука и чесъна на ситно и запържете, докато омекнат. Добавете и каймата. Продължете да пържите още 5-6 минути. Изсипете соса Болонезе, намалете котлона и оставете да къкри още 8-10 минути. Подправете с мащерка, сол и черен пипер. |
3
|
Пригответе тавичка с размери, подобни на корите лазаня. Залейте дъното на тавичката със соса Болонезе. Отгоре наредете корите. |
4
|
Нарежете на тънки лентички моцарелата и я подредете върху корите. После пак сложете кори. |
5
|
Отгоре изсипете обилно количество от соса Болонезе. |
6
|
Разбийте добре яйцата с прясното мляко и залейте върху соса. Поръсете с настъргания пармезан. |
7
|
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато пармезанът се запече, за около 20 минути. |
Kоментар