Меденки

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. мед
2/3 ч.ч. олио
2 ч.л. канела
1 ч.л. сода бикарбонат
1 пакетче бакпулвер
4 ч.ч. брашно

Алергени

Яйца
Мед

Меденки

Основни неща
Вид кухня

Ароматът на канела и мед от прясно изпечените меденки е просто вълшебен. Наследете им се с чаша чай, кафе или мляко.

Съставки

Как да приготвим

1

Пресявате брашното и добавяте всички сухи съставки - содата, бакпулвера и канелата. Разбърквате ги.

2

След това добавете яйцата, захарта, олиото и меда. Трябва да се получи средно меко тесто, при необходимост добавете още брашно.

3

Оформете малки топчета с влажни ръце и ги подредете в тава с хартия за печене. Оставете достатъчно място между отделните топчета, тъй като нарастват доста.

4

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 5-6 минути. Доста бързо се приготвят, внимайте да не загорят.

5

След като ги извадите от фурната и са още топли, ги слепете с шипков мармалад.

6

Съхранявайте в затворен съд, за да останат меки.

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!