Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

100 г. кокосови стърготини
100 мл. кокосово масло, разтопено
4 с.л. сироп от агаве
50 мл. кокосово мляко, студено, от консерва
300 г. шоколад, черен или млечен

Алергени

Шоколад

Кокосови бонбони

Основни неща
Вид кухня

Това са едни от най-лесните бонбони за приготвяне. Нужни са само 5 съставки. Не съдържат нито захар, нито брашно. Аз направих една кутия от тях с черен шоколад и една кутия с млечен шоколад. И двата вида са изключително вкусни. Ако обичате ядки, може да сложите във всеки един бонбон по един леко запечен на тиган лешник или бадем.

  • 15 мин. и 1 ч. за замразяване
  • 35
  • Лесна

Съставки

Как да приготвим

1

В голяма купа смесете кокосовите стърготини с разтопеното кокосово масло и агавето. Прибавете и студеното кокосово мляко. Разбъркайте добре, докато се поемат всички съставки.

2

От получената кокосова смес оформете топчета и поставете в кутия (Може да използвате кутия с капак за лесно съхранение или специални формички за бонбони или формите за лед). Получават се около 30-35 топчета. Замразете за 1 час.

3

Разтопете шоколада на водна баня, на среден до бавен огън в тенджерка с малко вода на дъното (Водата не трябва да достига купата с шоколада).

4

Извадете кокосовите топчета от хладилника и с помощта на вилица потопете и оваляйте в шоколада. Подредете бонбоните върху пергаментова хартия. Оставете настрани, докато стегне шоколада.

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!