Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

250 гр. масло
300 гр. мед
100 гр. захар
1 яйце
350 гр. брашно
1 ч.л. джинджифил на прах
1 ч.л. канела
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода бикарбонат
щипка сол

Алергени

Мед

Джинджифилов кейк

Основни неща
Вид кухня

Едно сладко предизвикателство.

  • 1 ч. 20 мин.
  • 18
  • Обикновена

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 150 градуса. Пригответе формичка за печене, покрита с фолио за печене или намажете с масло и застелете с хартия за печене.

2

На слаб огън разтопете маслото с меда. 

3

Смесете всички сухи съставки - брашното, джинджифила, канелата, солта, бакпулвера, содата и захарта. Разбъркайте с миксер на ниска скорост. Докато миксерът работи добавете разтопения мед, след това и яйцето. Продължете да разбърквате, докато всичко се смеси добре.

4

Изсипете във формата за печене. Печете около 1 час. Проверете с клечка за зъби дали е готово, като забодете и клечката излезе чиста и  суха.

5

Оставете да изстине добре преди да консумирате. 

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!